Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Πέντε ασκήσεις για να εξαφανίσετε το διπλοσάγονο





Μπορεί να περνάτε αρκετές ώρες στο γυμναστήριο και να έχετε καταφέρει να σμιλέψετε το σώμα σας, όμως το ενοχλητικό διπλοσάγονο δεν φεύγει όσο κι αν τρέχετε στο διάδρομο και όσες ασκήσεις με βάρη κι αν κάνετε!

Με την πάροδο των ετών, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του κι έτσι χαλαρώνει γύρω από το λαιμό και κάτω από το σαγόνι. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και η κακή διατροφή επιταχύνουν τη διαδικασία χαλάρωσης του δέρματος.

Δύο είναι οι βασικοί μύες, ο στερνοκλειδομαστοειδής και το πλάτυσμα, που βρίσκονται στο λαιμό και η εκγύμνασή τους βοηθά να μοιάζει το δέρμα στο σημείο αυτό πιο σφριγηλό και νεανικό.

Όσοι θέλουν να απαλλαγούν από το χαλαρωμένο δέρμα κάτω από το σαγόνι συνήθως αφήνονται στο νυστέρι του πλαστικού, αξίζει όμως να δοκιμάσετε πρώτα μερικές απλές ασκήσεις πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε αισθητική επέμβαση.



Σταθείτε με τον κορμό σε ευθεία και τα χέρια χαλαρά. Γέρνετε το κεφάλι προς τα πίσω ώστε να κοιτάζετε το ταβάνι. Δώστε ένα... φιλί στο ταβάνι, σουφρώνοντας τα χείλη και πιέζοντάς τα όσο το δυνατόν περισσότερο προς τα εμπρός. Θα νιώσετε το δέρμα στο λαιμό και το σαγόνι να τεντώνει. Κρατήστε για 5 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε τα χείλη και επαναφέρετε το κεφάλι στην κανονική του θέση. Κάντε δύο σετ των 15 επαναλήψεων.



Ξαπλώστε ανάσκελα στο κρεβάτι, με τον αυχένα να βρίσκεται στην άκρη του στρώματος και το κεφάλι χαλαρό. Σφίγγοντας τους μύες που βρίσκονται στο πρόσθιο μέρος του λαιμού, σηκώστε αργά το κεφάλι και φέρτε το σαγόνι προς το στήθος, με τους ώμους να ακουμπούν το στρώμα. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και επαναφέρετε αργά τον αυχένα στην αρχική του θέση. Κάντε 3 σετ των 2 επαναλήψεων. Σηκωθείτε ανάμεσα στα σετ για να αποφύγετε τη ζαλάδα.



Σταθείτε ή καθίστε σε μια καρέκλα. Κρατήστε τον κορμό σε ευθεία ώστε η πλάτη να είναι ίσια. Κουνήστε το σαγόνι πάνω-κάτω σαν να μασάτε, κρατώντας κλειστό το στόμα. Εισπνέετε βαθιά από τη μύτη και καθώς εκπνέετε κάντε έναν ήχο σαν μουρμούρισμα. Μετά την εκπνοή, ανοίγετε διάπλατα το στόμα και με την άκρη της γλώσσας πιέζετε ελαφρώς τα κάτω δόντια από τη μέσα πλευρά. Μείνετε σε αυτή τη θέση και κάντε μια βαθιά εισπνοή. Κατά την εκπνοή, αφήστε να ακουστεί παρατεταμένα ένα «α». Επαναλάβετε δύο φορές.



Καθίστε σε μια καρέκλα και την πλάτη σε ευθεία και τους ώμους χαλαρούς. Γέρνετε το κεφάλι προς τα πίσω ώστε να κοιτάζετε το ταβάνι. Το στόμα είναι κλειστό, όμως τα χείλη δεν είναι σφιγμένα. Ανοίγετε το στόμα ώστε να σχηματιστεί ένα «ο». Μείνετε για 20 δευτερόλεπτα. Θα νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στα πλαϊνά του λαιμού. Χαλαρώνετε το στόμα και χαμηλώνετε το πιγούνι. Κάντε 2 σετ των 10 επαναλήψεων.



Εκτείνετε το κάτω χείλος προς τα εμπρός όσο μπορείτε. Το δέρμα στο πιγούνι θα πρέπει αν ζαρώσει. Κρατήστε για 1 δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια, με το χείλος στην ίδια θέση, σφίγγετε τους μύες στο πρόσθιο μέρος του λαιμού και χαμηλώνετε το πιγούνι προς το στήθος, χωρίς να καμπουριάζει η πλάτη. Κρατήστε για 1 δευτερόλεπτο, χαλαρώστε τα χείλη και ισιώστε τον αυχένα. Κάντε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.



Πηγή

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Η δίαιτα της Μεγάλης Εβδομάδας

nisteia

Αναρτήθηκε τη  Κατηγορία: Body and mindΔίαιταΝέαΥγεία & διατροφή.


Της Μαρίας Νικολιδάκη Μαρία, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Η Σαρακοστή τελείωσε και η Μ. Εβδομάδα έφτασε. Για κάποιους από εσάς μπορεί ν’ αποτελεί την τελευταία βδομάδα της μακράς νηστεία σας (~48 ήμερης) και για κάποιους την έναρξη της νηστείας πριν το Πάσχα. Όπως και να έχει η στο βασικό της σκελετό, σε διατροφικό επίπεδο, περιλαμβάνει αποχή από όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και κάποιες μέρες και από το λάδι. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό τον

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Η δίαιτα των 8 ωρών που κάνει θραύση!

Απίστευτο:  Η δίαιτα των 8 ωρών που κάνει θραύση!

Υπόσχεται να χάσεις 3 κιλά σε 1 εβδομάδα! Δες τη νέα δίαιτα που κάνει θραύση στην Αμερική!…
Oι συγγραφείς David Zinczenko και Peter Moore ανέπτυξαν την ιδέα της δίαιτας, βασισμένοι στις έρευνες που έδειχναν ότι το σώμα μας δεν μπορεί να επεξεργαστεί τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μετά από κάποιες ώρες και έτσι οι θερμίδες καταλήγουν εκεί που δεν θα έπρεπε, γύρω από την κοιλιά και τους γλουτούς μας.Σύμφωνα με την δίαιτα των 8 ωρών, που επιμένει ότι θα βλέπεις τα κιλά να φεύγουν χωρίς να μετράς τι τρως, μπορείς να χάσεις 10 κιλά σε 6 εβδομάδες.Δες τους κανόνες και το πρόγραμμα:
Το πλάνο είναι απλό: τρως ό,τι θέλεις από τις 9 μέχρι τις 5 το απόγευμα ή από τις 11 το πρωί ως τις 7. Έτσι προστατεύεις το πεπτικό σύστημα και βοηθάς τις ορμόνες & τα ένζυμα να κινούνται σωστά στο σώμα.
Το κλειδί στην δίαιτα είναι ο καλός ύπνος όσο πιο νωρίς. Σε έρευνα που έγινε σε συμμετέχοντες που λάμβαναν ίδιες θερμίδες, μια ομάδα τις κατανάλωνε ελεύθερα στην ημέρα ενώ η άλλη σε 8 ώρες.
Σε 100 ημέρες, τα άτομα που έτρωγαν όλη μέρα τελικά πήραν βάρος.
Ο ένας από τους συγγραφείς, ο David Zinczenko, συντάκτης του περιοδικού Men’s Health προτείνει την κατανάλωση καφέ ή τσαγιού νωρίς το πρωί και γυμναστική για 8 λεπτά κατόπιν για να δώσεις στο μεταβολισμό σου το ξεκίνημα που πρέπει.
Έπειτα, οφείλεις να καταναλώσεις ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.
Παρότι στην εν λόγω δίαιτα επιτρέπεται να τρως ό,τι θέλεις μέσα στις 8 επιτρεπόμενες ώρες, οφείλεις να στοχεύεις στην κατανάλωση υγιεινών τροφών.
Σνακ: Σαλάτα ή 2 κομμάτια πίτσα ή μια σούπα.
Δείπνο: Νωρίς το απόγευμα μπορείς να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα φαγητού όπως παϊδάκια ή λαχανικά.
Γλυκό: Μετά το τελευταίο γεύμα, μπορείς να φας γλυκό αφού το σώμα σου έχει αρκετό χρόνο να το επεξεργαστεί.
Ουσιαστικά, όσο περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα σπαταλάς για να τρως, τόσο επιτρέπεις στο μεταβολισμό σου να τεμπελιάσει. Δηλαδή, καις περισσότερες θερμίδες, προλαμβάνεις ασθένειες όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα και αδυνατίζεις!

Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ (ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ)




ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ (ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ)



Το Σάββατο του Λαζάρου συνηθίζουν να ζυμώνουν 
μικρά γλυκά ψωμάκια στο σχήμα ανθρώπου με τα χέρια
 σταυρωμένα στη κοιλιά: 
τα Λαζαράκια.


Παριστάνουν τον Άγιο Λάζαρο που τον Ανέστησε ο Χριστός.
Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας τα λένε και "Λαζόνια".
Το έθιμο λέει ότι ''όποιος δεν πλάσει Λαζαράκια, δεν θα χορτάσει ψωμί''.
Πλάστε κι εσείς φέτος τα Λαζαράκια σας και θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας.

Υλικά:





3-3 ½ φλ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. λάδι
1/2 φλ. νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει κανέλα σε ξύλο
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
Σταφίδες (2 κουτ. σούπας)
Καρύδια (2 κουτ. σούπας)
1 κουτ. σούπας κονιάκ
Κανέλα
Γαρυφαλο σκόνη & ολόκληρα


Μοσχοκάρυδο,κακουλέ και μαχλέπι αν θέλουμε περισσότερο άρωμα.


Εκτέλεση:




Στο νερό που έχουμε βράσει το ξύλο κανέλας ρίχνουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε 
(προσοχή: το νερό να είναι χλιαρό κι όχι καυτό).
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι (στην αρχή τα 3 φλιτζάνια και αν χρειασθεί 
ρίχνουμε και το υπόλοιπο – να μην κολλάει η ζύμη), κάνουμε μια γουβίτσα και 
βάζουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το νερό με τη διαλυμένη μαγιά. 
Ρίχνουμε 1/4 κουτ. γλ. κανέλα 
και λίγο γαρύφαλο τρυμμένο.
Αρχίζουμε το ζύμωμα.
Στο μεταξύ αλέθουμε 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες, με 2 κουταλιές καρύδια
 και ρίχνουμε και τη 1 κουταλιά κονιάκ και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ½ - 2 ώρες έως ότου 
διπλασιαστεί σε όγκο.
Παίρνουμε λίγη ζύμη και την πλάθουμε στενόμακρα, τα πλαταίνουμε με τις
 παλάμες μας (προσπαθούμε να μοιάζουν με ανθρωπάκι).
Τοποθετούμε τα ψωμάκια πολύ αραιά πάνω σε λαδόχαρτο στο ταψί.
Κάνουμε και μικρές λωρίδες (σαν χεράκια) και τα βάζουμε 
σταυρωτά πάνω στα ψωμάκια.
Βάζουμε τα καρφάκια από το γαρύφαλο για ματάκια, μυτούλα 
και ένα στα σταυρωμένα χεράκια.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου, σκεπασμένα ή ανάβουμε 
το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (έως 50 βαθμούς το πολύ).
Τα ψήνουμε στους 170 C έως ότου ροδίσουν.


Κουλουράκια Σμυρνεϊκα


Τα κουλουράκια αυτά ταξίδευσαν από την άλλη άκρη του Αιγαίου, σε καιρούς δύσκολους, και πλημμύρισαν την κυρίως Ελλάδα με τα αρώματα της Ανατολής αλλά και τη νοσταλγία για τις Χαμένες Πατρίδες.


Αγαπήθηκαν κι εδώ πολύ, γιατί είναι μυρωδάτα και τραγανά, ζυμωμένα με φρέσκο βούτυρο, χωρίς αμμωνία αλλά με παραδοσιακά Πασχαλινά μπαχαρικά! 
Μια αρχοντική παράδοση που εγγυάται ποιότητα και γεύση.



Τα Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κρόκοι μεγάλων αυγών ή 4 κρόκοι μικρών
1 φλιτζάνι/250ml χυμός πορτοκαλιού
1 ½ κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
¼ φλιτζανιού γιαούρτι 2%
1 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι τριμμένο και κοσκινισμένο μαχλέπι
5 φλιτζάνια/650γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κρόκος αυγού
1 μερίδα γάλα εβαπορέ
  
Οδηγίες
  

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 10 λεπτά περίπου, 

μέχρι να ασπρίσει πολύ καλά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με 
to baking powder, τη μαστίχα και το μαχλέπι.




Προσθέτουμε στο βούτυρο έναν-έναν τους κρόκους 
και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 
10 λεπτά ακόμα.




Μετά προσθέτουμε και το γιαούρτι και χτυπάμε για λίγο με χαμηλή ταχύτητα.











Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού, 

πάνω από το μπολ με το βούτυρο, γιατί φουσκώνει 
και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μια
 σπάτουλα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.






Ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή, 
μαλακή και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει 
στα χέρια μας και στα τοιχώματα της λεκάνης.









Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια 
πετσέτα και την αφήνουμε 
να ξεκουραστεί 15 λεπτά.







Μετά πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει-παραδοσιακά πλάθονται
 «βαρκούλες»: πρώτα φτιάχνουμε ένα κορδόνι 20 εκατοστών, 
το διπλώνουμε στα τρία και πιέζουμε τις άκρες να ενωθούν.


Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί φούρνου, 
στρωμένο με λαδόκολλα.
 Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τον κρόκο 
με το γάλα εβαπορέ
 και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.



Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
 180º C/350º (στις αντιστάσεις) για 25 λεπτά περίπου,
 έως ότου ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από 
το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο ταψί.


Όταν κρυώσουν καλά,  τα φυλάμε μέσα σε μεταλλικό κουτί για να παραμείνουν τραγανά.

Η Σμύρνη της Ιστορίας, του Πολιτισμού και της νοσταλγίας

και ο καημός για τις Χαμένες Πατρίδες με τη φωνή του Παντελή Θαλασσινού!

" Τα Σμυρναίικα τραγούδια
ποιος σου τα 'μαθε
να τα λες και να δακρύζεις,
της καρδιάς μου ανθέ!"