Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Τρόποι και συμβουλές για να μάθω να φτιάχνω τα καλλυντικά μου και τα γιατροσόφια μου!

Printfriendly

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ σοκολάτα - μπανάνα


ΥΛΙΚΑ
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ αλάτι
125 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
4 κ.σ. γάλα
180 γρ κουβερτούρα σε νιφάδες
100 γρ καρύδια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190oC.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σ' ένα μπολ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
  5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τις 2 μπανάνες (που προηγουμένως έχουμε λιώσει με ένα πηρούνι).
  6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το γάλα.
  7. Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα τις νιφάδες σοκολάτας και τα τριμμένα καρύδια.
  8. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 20 σκεύη για μάφινς, τα οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει νωρίτερα.
  9. Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Tip: αν δεν θέλετε να βάλετε κομματάκια σοκολάτας και θέλετε να είναι όσο γίνεται πιο υγιεινό το κέϊκ μπορείτε να αντικαταστήσετε την σοκολάτα με ξηρούς καρπούς  ή  κομμάτια αποξηραμένων φρούτων όπως χουρμάδες. 

πηγηgalsnguys.gr

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλατόπιτα Άρτας


Υλικά για ένα ταψί του φούρνου

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • τριμμένη κανέλα για το πασπάλισμα
  

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη κα ιτο ξύσμα λεμονιού. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει. Μόλις ζεσταθεί ελαφρά και αρχίζει να αχνίζει ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι κοσκινιστό και σιγά-σιγά για να μην κάνει γρόμπους.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα αφ ενός για να μην κολλήσει το μίγμα μας και αφ ετέρου για να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Μόλις πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τα αυγά σαν σε ομελέτα και τα ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά να ενσωματωθούν με το μίγμα. Ρίχνουμε μέσα και τις δύο κουταλιές φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να χλιαρέψει.
Σε ένα μεσαίο στρογγυλό ταψί του φούρνου βάζουμε 4-5 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας το ταψί και τα φύλλα ένα-ένα. Τα βάζουμε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε οι άκρες τους να περισσέψουν έξω από το ταψί περιμετρικά. Παίρνουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε προς τα μέσα να καλύψουν τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζουμε την κρέμα μέσα και την ισιώνουμε με ένα μαχαίρι. Πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη κανέλα.
Ψήνουμε στους 180° για περίπου 45-50 λεπτά και μέχρι να σχηματιστεί από πάνω μια χρυσή κρούστα και να ψηθεί καλά το φύλλο.


Η γαλατόπιτα τρώγεται και ζεστή και κρύα.

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ψωμάκια με μέλι

Ψωμάκια με μέλι 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. βούτυρο (για το άλειμμα)
  • 1 κ.σ. μέλι (για το άλειμμα)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε ένα μπώλ τη μαγιά με το νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η μαγιά.
  2. Έπειτα προσθέτουμε το μέλι, ελαιόλαδο, αλάτι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις 3 κούπες από το αλεύρι μας και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το ζυμάρι να είναι κολλώδες. Αλλάζουμε και βάζουμε τον ειδικό γάντζο για ζύμωμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 8 λεπτά. Θα δείτε ότι σε αυτή τη φάση η ζύμη θα είναι μαλακιά και ελαστική.
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένο μπώλ, αναποδογύριζουμε μια φορά τη ζύμη εκεί μέσα για να λαδωθεί παντού και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.
  4. Όταν πλέον φουσκώσει την πατάμε ελαφρώς με τη μπουνιά μας και τη ζυμώνουμε για πολύ λίγο.. περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Έπειτα παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 12 ίσα στρογγυλά κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι 23-26 εκ. ή ότι ταψάκι σας βολεύει καλύτερα. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 20 – 30 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (εγώ τα ψήνω στον αέρα). Σε αυτό το σημείο λιώνω σε ένα μπρίκι το βούτυρο μαζί με το μέλι και αλοίφω τα ψωμάκια από πάνω και τα ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά. Στο δικό μου φούρνο δεν παίρνει παραπάνω από 15 λεπτά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ψωμάκια αυτά όσες φορές και αν τα έχω φτιάξει αρέσουν σε όλους πολύ! Το καλύτερο είναι ότι παραμένουν μαλακά τουλάχιστον για 4 μέρες κλεισμένα σε τάπερ. Η συνταγή λέει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι για ψωμί.
Τη συνταγή τη βρήκα από το αγγλικό βιβλίο 'Bread'.


Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μπάρες δημητριακών με φρούτα και φιστίκια Αιγίνης



Υλικά

  • 1 φλυτζ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι
  • ½ φλυτζ. μέλι 
  • 1 κ. σ. λιναρόσπορος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ½ φλυτζ. βρώμη
  • 1 φλυτζ. αποφλοιωμένα φυστίκια
  • 1 φλυτζ. αποξηραμένα cranberries
  • ⅓ φλυτζ. κομματάκια λευκης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Βάλε σε ένα μπλέντερ τους χουρμάδες, το λιναρόσπορο, το μέλι και το αλάτι και χτύπησέ τα, μέχρι να γίνουν ένα ονοιόμορφο μείγμα.
2. Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό. Γι’αυτό, αν σου βγει πολύ πηχτό, πρόσθεσε 1-2 κουταλίες της σούπας μέλι.
3. Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη βρώμη, τα φυστίκια, τα cranberries και τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας.
4. Ανακάτεψε και στρώσε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να παγώσει.
6. Όταν παγώσει, κόψέ το σε μπάρες.
7. Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

Καθαρίστε τα πνευμόνια σας με αυτές τις 7 τροφές!

Καθαρίστε τα πνευμόνια σας με αυτές τις 7 τροφές!

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα πνευμόνια είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας.

Κάθε μέρα εισπνέουμε και εκπνέουμε κατά μέσο όρο 20.000 φορές, φιλτράροντας τον αέρα που είναι απαραίτητος για την επιβίωσή μας.
Είναι ευνόητο, λοιπόν, πως η επιβάρυνση για τα συγκεκριμένα όργανα είναι μεγάλη, λόγω της συσσώρευσης των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.
Ποιες είναι όμως οι τροφές αυτές που βοηθούν στο να διατηρηθούν οι πνεύμονές μας υγιείς, απομακρύνοντας όλες τις βλαβερές ουσίες;
Σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά!
Σταυρανθή λαχανικά
Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.
Τροφές με καροτενοειδή
Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, περιορίζοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.
Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα
Σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, έχουν εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος.
Τροφές με φολικό οξύ
Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.
Σκόρδο
Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C
Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.
Ρόδια
Έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι λόγω των υψηλών επιπέδων σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.
Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/pulmonology/

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή είναι η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ σαλάτα που νικάει τον ΚΑΡΚΙΝΟ και σε ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ

Αυτή είναι η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ σαλάτα που νικάει τον ΚΑΡΚΙΝΟ και σε ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ
Αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο;
Η πολίτικη!
Τα μυστικά της δύναμης της πολίτικης σαλάτας: Χαρακτηριστικό των βρασμένων ("πεθαμένων" από συστατικά) καρότων, είναι ότι ανεβάζουν το ζάχαρο. Έτσι πολλοί διαβητικοί εκπαιδεύτηκαν να στερούνται ολοκληρωτικά αυτό το διατροφικό θησαυρό.
Πράγμα όμως άδικο και πολύ λάθος, γιατί τα καρότα σε συνδυασμό με το λάχανο όχι μόνο δεν ανεβάζουν το ζάχαρο, αλλά το ρυθμίζουν! Χώρια που αυτά τα δυό μαζί ξεκουράζουν το συκώτι.
Έτσι η πολίτικη σαλάτα γίνεται φάρμακο για όσους πάσχουν! Το λάχανο έχει πολλές και θαυμαστές ιδιότητες για τις οποίες δεν είναι και τόσο γνωστό πράγμα που το υποβιβάζει στη συνείδηση μας. Όλα του τα ευεργετήματα, μπορούμε να τα απολαύσουμε όμως, μόνο αν το φάμε ωμό. Βρασμένο χάνει τη δύναμη του. Γι αυτό προτιμήστε το ωμό σε σαλάτα. Η δύναμη του καρότου δεν αλλοιώνεται με το βράσιμο, αρκεί να "κρατάει λίγο» μετά το βράσιμο.
Να μην είναι δηλαδή λιωμένο. Επειδή το λάχανο πρήζει τις γυναίκες, πολλές φορές θεωρούν ότι κάνει κατακράτηση υγρών και το αποφεύγουν. Στη πραγματικότητα όμως αυτό είναι σφάλμα. Το λάχανο έχει την εξής περίεργη ιδιότητα: τις πρώτες 2 ημέρες σε πρήζει και μετά αποβάλει όλα τα περιττά υγρά ενώ καθαρίζει τον οργανισμό.
Μπορείτε να συνδυάσετε τη σαλάτα σας με κόκους καυτερής πιπεριάς (μπούκοβο) αν δεν έχετε υπέρταση, ώστε να κάψετε τα λίπη (η καυτερή πιπεριά είναι λιποδυαλιτική) να προσθέσεστε κουρκουμά που είναι επίσης αντικαρκινικός και αντιδιαβητικός (ή κάρυ γιατί περιέχει κουρκουμίνη), μαύρο πιπέρι σε σκόνη ή κόκκους (γιατί ενεργοποιεί το πάγκρεας) να βάλετε μυρωδικά και αρώματα της επιλογής σας απογειώνοντας την γεύση και τη θεραπευτική της δύναμη! Τι περιέχει το λάχανο; Το λάχανο περιέχει σουλφοραφάνη, μια φυτοχημική ουσία για την οποία οι μελέτες δείχνουν ότι προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.
Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες και για την εμφάνιση καρκίνου. Άλλες ουσίες που βρίσκονται σε αφθονία στο λάχανο είναι οι ινδόλες. Οι ινδόλες βοηθούν και "συμμετέχουν» στις διάφορες μεταβολικές διεργασίες και με αυτό το τρόπο βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.Το λάχανο επίσης, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμινών όπως η C και η Κ . Η τελευταία, είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος, ενώ μέσα στο λάχανο, θα βρούμε και άφθονες φυτικές ίνες καθώς και βιταμίνη Β6.
Περιέχει επίσης και φυλλικό οξύ το οποίο συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, μαγγάνιο, καθώς και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα οποία έχουν αποδοθεί διάφορες ιδιότητες, όπως της καλής λειτουργίας της καρδιάς αλλά και αντι-υπερτασικές. Τι περιέχει το καρότο; Αποτελεί θαυμάσια δυναμωτική αγωγή για όσους αισθάνονται αδύναμοι και καταβεβλημένοι, υποφέρουν από στρες και αναρρώνουν από ασθένεια. Προφυλάσσει τις αρτηρίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Επίσης καταπολεμά τις μολύνσεις. Η συστηματική κατανάλωση ενός καρότου την ημέρα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες αλλά ρίχνει και στο μισό τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα ακόμη και σε συστηματικούς καπνιστές. Σε πολλές επιστημονικές έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι το καρότο σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Ιδαίτερη δραστικότητα και αποτελεσματικότητα δείχνει στους καρκίνους των πνευμόνων και του παγκρέατος οι οποίοι οφείλονται στο κάπνισμα.
Ελαττώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων των ματιών όπως καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Δημιουργεί ωραία καθαρή και φωτεινή επιδερμίδα ενώ καταπολεμά την ακμή. Είναι φωτοπροστατευτικό. Μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος. Ρυθμίζει τη λειτουργικότητα των εντέρων ενώ καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια. Απαλλάσσει από την κατακράτηση υγρών και σε συνδυασμό με το λάχανο αδυνατίζει. Ενισχύει τη υγεία όσων πάσχουν από αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδας.
Προστατεύει κι ενυχύει καρδιά και το κυκλοφορικό. Τι περιέχει το σέλινο; Το σέλινο καταπολεμά την νεφρολιθίαση, βοηθά στην ανακούφιση από τις φλεγμονώδεις παθήσεις της ουροδόχου κύστης, καθώς και στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Βελτιώνει τη δραστηριότητα του ήπατος και των νεφρών, ενώ ενισχύει τη σεξουαλική λειτουργία.
Λίγο σέλινο αυξάνει την ενέργεια, βελτιώνει την όρεξη, έχει διουρητική και καθαρτική επίδραση. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σέλινου, υποβοηθούν στην επούλωση πληγών, και συμβάλουν στην προσπάθεια για αδυνάτισμα. Προλαμβάνουν την αθηροσκλήρωση και ομαλοποιούν τον μεταβολισμό.

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 3 κινήσεις

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 3 κινήσεις
Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο, δροσερό και γρήγορο σοκολατένιο γλυκό.

Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Υλικά:

    500 γρ  κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη 
    1 κουτί  ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
    150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

    Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.

    Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.

    Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

    Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε  μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.


Πηγή sintayes.gr

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό το βότανο έτρωγε ο στρατός του Μέγα Αλέξανδρου για ενέργεια – Eίναι 50 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη και φυτρώνει στην Ελλάδα

files.php_

Τα παρακάτω βότανα είναι θρεπτικά όπως επίσης και θεραπευτικά και μπορούν να μας βοηθήσουν ως συμπυκνωμένες πηγές τροφίμων την εποχή που δεν υπάρχουν πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηροί καρποί και σπόρια.
Extra
Πως επιβιώνεις με λίγο φαγητό, παίρνοντας βιταμίνες από ένα μόνο φυτό.
Τι δίνουμε για να πάρουν βάρος ασθενείς που δεν τρώνε.
Τι έτρωγε ο στρατός του Μέγα Αλέξανδρου για ενέργεια-Τι είναι 50 φορές πιο γλυκό από τη

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Το μαγικό μυστικό της δίαιτας:μία κουταλιά μέλι πριν τον ύπνο κάνει… θαύματα

ΜΕΛΙ

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Πώς θα μπορούσε να «πέσει» κανείς ένα νούμερο στα ρούχα του μέσα σε ένα μήνα, απλά τρώγοντας μία κουταλιά μελιού κάθε βράδυ πριν πέσει στο κρεβάτι;
Κι όμως, αυτό υποστηρίζει μία νέα επαναστατική δίαιτα.
Πρόκειται για ένα διατροφικό πρόγραμμα που αξιοποιεί την αποδεδειγμένη δράση του μελιού, που αλλάζει το μεταβολισμό κόβοντας τις κρίσεις… υπογλυκαιμίας, ενώ προκαλεί καύση λίπους στον ύπνο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο διατροφολόγος Μάικ ΜακΙνες, που ανακάλυψε μέσα από τις μελέτες του πως το μέλι είναι το ιδανικό τρόφιμο για την απώλεια βάρους.
Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στη συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί κανείς να συνεχίσει να απολαμβάνει ότι έτρωγε ως τώρα, αρκεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη με μέλι. Αυτό, συνδυασμό με μία κουταλιά μέλι πριν από τον ύπνο ενεργοποιεί μηχανισμούς στον εγκέφαλο που έχουν ως αποτέλεσμα να μην αποζητά κανείς τις γλυκές λιχουδιές όλη την ημέρα.

Κέικ ολικής άλεσης (καρότα,μήλα)


Υλικά:

  • 1 πακέτο (500γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ολικής άλεσης (την καφέ συσκευασία)
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη απλή
  • 3/4 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ (αραιωμένο) ή χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 4 μέτρια καρότα τριμμένα στον λεπτό τρίφτη
  • 1 κόκκινο μήλο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πράσινο μήλο επίσης σε κυβάκια
για το γλάσσο:

  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε λίγο ακόμα...
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μήλα και το αλεύρι, και χτυπάμε μέχρι να ανακατωθούν καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε ελάχιστα ακόμη, ίσα να ενσωματωθεί στο μείγμα, δεν θέλει πολύ χτύπημα...
Αφαιρούμε τα χτυπητήρια του μίξερ, προσθέτουμε τα μήλα και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε κι αυτά να πάνε παντού.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 175 βαθμούς.
Όταν ψηθεί και το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Αν θέλουμε, μόλις μισοκρυώσει, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ γλάσσο (ανακατεύοντας καλά χυμό πορτοκαλιού με άχνη ζάχαρη) και το περιχύνουμε...

Κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας



Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 500 γρ
  • Κρεμμύδια 1 κιλό ψιλοκομμένα
  • Πιπεριά κέρατο 1 ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
  • Κεφαλοτύρι 100 γρ τριμμένο
  • Αυγό 1 τεμ
  • Γάλα 1/2 ποτήρι νερού
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Σουσάμι ασπρόμαυρο για πασπάλισμα προαιρετικά


Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε καλά, βάζουμε και τον κιμά, τα ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε και την πιπεριά, το αλάτι ,το πιπέρι,σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε στο τέλος το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση. Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε ένα-ένα τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντας το καθένα με την βοήθεια πινέλου με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Στο κέντρο βάζουμε την γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα . Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό με το γάλα, τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την πίτα μας. Πασπαλίζουμε με το ασπρόμαυρο σουσάμι και την ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά στις αντιστάσεις (ανάλογα τον φούρνο μας).

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δροσερό σπιτικό limoncello!!!







Φτιάξτε μόνοι σας το πιο δροσερό λικέρ με ελάχιστα υλικά και σερβίρετέ το μετά από γεύμα. Είναι απλά τέλειο!

Υλικά:

- 10 βιολογικά λεμόνια


- 1L αλκοόλ


- 500 γρ. ζάχαρη


- 500 γρ. νερό

Εκτέλεση:

-Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα.


-Tην βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και περιχύνουμε με το αλκοόλ.


-Σφραγίζουμε και αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες (όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο...ωραίο γίνεται)


-Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’.


-Αφήνουμε να κρυώσει.


-Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες.


-Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.


-Ισομοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες.


-Το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.





Extra tips:


- Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος.


- Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 3 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.


- Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.








Από την αγαπημένη μας Αργυρώ !!!

Σουφλέ με ψωμί του τοστ

Λαχταριστο σουφλε με ψωμι του τοστ! Ιδανικη ιδεα για παρτυ-μπουφε!




Υλικά

  • 1 μεγάλο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα (αλλιώς θα την αφαιρέσετε με μαχαίρι)
  • 1/2 βιτάμ
  • 1 κιλό περίπου κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες [ή ζαμπόν της αρεσκείας σας]
  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 αυγά

Εκτέλεση

  1. Aλείφουμε βούτυρο ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ στον πάτο και τα τοιχώματα.
  2. Σωτάρετε ελαφρά το μπέϊκον
  3. Παίρνουμε 1-1 τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε κι αυτές με λίγο βούτυρο και κάνουμε 1 στρώση στο πυρέξ.
  4. Απλώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω το μπέικον.
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δηλ. 1 στρώση ψωμί, τα υπόλοιπα τυριά κ.λ.π.
  6. Όταν τελειώσουμε τις στρώσεις, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα και τα δύο μαζί.
  7. Περιχύνουμε το φαγητό στο πιρέξ και αφήνουμε 15 λ να ενσωματωθεί και να «ποτισθεί» όλο το φαγητό .
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.

Ιδέες για μεζεδάκια!




Οι μεζέδες γίνονται πάντα δεκτοί με ενθουσιασμό. Μπαίνοντας στο μαγειρικό κλίμα της προετοιμασίας τους, θα χρειαστούμε πολλές ιδέες, σωστή οργάνωση και προγραμματισμό.


Πικάντικες μεταμορφώσεις υλικών

Μελιτζανοσαλάτα: Η βάση είναι απλή: Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να «κάτσει» το επάνω μέρος τους. Βγάζουμε την ψίχα με κουτάλι και την αναμειγνύουμε με δεκάδες πιθανά υλικά, όπως ξίδι, κρεμμύδι, σκόρδο, σουσάμι, ταχίνι, γιαούρτι, φρέσκα μυρωδικά, μουστάρδα, μαγιονέζα ΄ή ό,τι άλλο μπορεί να έχουμε στο ψυγείο ΄ή μας φανεί ενδιαφέρον εκείνη τη στιγμή.

Πιπεροσασαλάτα : Γίνεται με κόκκινες, πράσινες ή κίτρινες πιπεριές, καυτερές ή μη, τις οποίες ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να καεί η φλούδα τους, τις βάζουμε σε χαρτοσακούλα για 15 λεπτά, μετά αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια τους και τις σερβίρουμε με ξίδι απλό ή με μπαλσάμικο και ελαιόλαδο.

Ταραμοσαλάτα: Ολοι ξέρουμε τη συνταγή. Μπορούμε να παίξουμε εύκολα με τη βάση της και αντί για ψωμί ή πατάτα να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο λαχανικό, όπως η

Η Jack Daniel's sauce των TGI Friday's























Υλικά

  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας νερό
  • 1 κούπα χυμό ανανά ή χυμό από κομπόστα ανανά
  • 1/4 κούπας teriyaki sauce
  • 1 κουταλιά σος σόγιας
  • 1 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά Jack Daniels Whiskey
  • 1 κουταλιά λιωμένο ανανά
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιεν

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τη φλούδα του σκορδου ώστε να μείνει αρκετή για να συγκρατεί τις σκελίδες μαζί. Κόβουμε ένα μέρος από το κεφάλι του και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο ώστε να πάει παντού μέσα στο σκόρδο. Το βάζουμε σε ένα ταψί και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το χυμό ανανά, την teriyaki sauce, την σόγια σος και τη ζάχαρη σε μέτρια/δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το μείγμα να βράσει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το μείγμα να γυαλίσει.
  3. Πιέζουμε τις άκρες από το κεφάλι του σκόρδου μέχρι να βγει η ψημένη κρέμα σκόρδου. Μετράμε 2 κουταλάκια του γλυκού και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι χτυπώντας ελαφρά να ενσωματωθεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να γυαλίσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι η sauce να μείνει η μισή και να γίνει παχιά σαν σιρόπι. Προσέχουμε να μην παραβράσει γιατί θα γίνει υπερβολικά κολλώδης

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και τη διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο στο ψυγείο. Αν τη βάλετε στο κρέας στο ψήσιμο προσοχή να την αλείψετε λιγο πριν βγάλετε το κρέας απο τη φωτιά γιατι καίγεται εύκολα..

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο





Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά. 
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει. 

Γλυκό με φρυγανιές



Προετοιμασία: 50 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά


Υλικά

Για το σιρόπι .

  • Ζάχαρη 1 κιλό
  • Νερό 5 ποτήρια
  • Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας

Για την κρέμα

  • Γάλα 4 ποτήρια
  • Ζάχαρη 2 ποτήρια
  • Νερό 1 ποτήρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 12 κουταλιές σούπας
  • Κορν φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ 4 κουταλιές σούπας
  • Βούτυρο 250 γραμ
  • Αυγά 3
  • Βανίλια 1
  • Αλάτι λίγο

Για την γαρνιτούρα

  • Σαντυγί (MORFAT Creamy) 500 γραμ
  • Ινδική καρύδα 1 πακέτο

Για την βάση

  • Φρυγανιά 3 πακέτα


Εκτέλεση


Σε ένα τετράγωνο ταψί 40×30 στρώνουμε 2 στρώσεις φρυγανιές . Βράζουμε το σιρόπι για 20 λεπτά και το περιχύνουμε .

Κρέμα

Στην κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το νερό & την ζάχαρη και όταν θα είναι χλυαρό θα προσθέσουμε το αλεύρι το corn flour και θα τα λιώσουμε καλά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρέμα ελαφρώς πηχτή. (σε χαμηλή φωτιά)

Όταν πήξει βάζουμε σε κομματάκια το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Προσθέτουμε την βανίλια και λίγο αλάτι. Τέλος όταν κρυώσει λίγο βάζουμε 1 – 1 τα αυγά τα ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις σιροπιαστές φρυγανιές .

Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο . Σε 4 με 5 ώρες μετά χυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και καλύπτουμε την επιφάνεια ενώ από πάνω πασπαλίζουμε με την ινδική καρύδα σε όλη την επιφάνεια.

Σερβίρεται την επόμενη ημέρα για να είναι αρκετά κρύο.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με πραλίνα

http://2.bp.blogspot.com/-9PkiE7JvSM8/VASGSZKTh1I/AAAAAAAAAhQ/PtBBqFm1nHk/s1600/54-619x359.jpg

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα με γεύση σοκολάτας και νουτέλα. Ένα γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά


2/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 
4 κρόκοι αβγών 
2 κ.σ. κορνφλαουερ 
200 γρ πραλίνα φουντουκιού
2 κουταλιές της σούπας λικέρ φουντούκι [ή άλλο της αρεσκείας σας] 
2 πακέτα μπισκότα [όσα πάρει] με γεύση σοκολάτα [ τύπου Αλλατίνη] [*] 

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα ταψί 22-24 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με ένα λαδόχαρτο. [φροντίστε να προεξέχει από το ταψί γύρω γύρω για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα]. Αφήστε το στην άκρη. 
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. 
Σε μπολ βάζετε τους κρόκους αβγών, την υπόλοιπη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουερ και χτυπήστε τα καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα. 
Σταδιακά προσθέτετε μέσα στα αβγά λίγο λίγο το μείγμα με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε να προσθέτετε το γάλα στα αβγά σταδιακά και στο τέλος βάζετε όλο το μείγμα πίσω στη κατσαρόλα. Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, και όταν αρχίσει να βράζει και πήξει η κρέμα αφήστε 15 δευτερόλεπτα, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήνετε για 3-5′. Τέλος προσθέτετε και τη Nutella με το λικέρ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν. 
Παίρνετε το ταψί και στρώνετε στη βάση μπισκότα και μια στρώση από το μείγμα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία στρώσεις μπισκότων μείγματος νουτέλας [*], φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι μείγμα νουτέλας. 
Το βάζετε στο ψυγείο [ή στη κατάψυξη για 3 ώρες] να παγώσει, το βγάζετε, το ξεφορμάρετε,το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε. 


[*] Αν θέλετε το γλυκό σας με πολλά μπισκότα προσθέστε περισσότερες στρώσεις μπισκότου και λίγο μείγμα νουτέλας ενδιάμεσα ή το αντίθετο. Λίγες στρώσεις μπισκότου και αρκετό μείγμα νουτέλας ενδιάμεσα.